Laster...

NYTT KLUBBHUS

20.april vedtok ACC sitt ekstraordinære årsmøte at ACC skulle takke ja til tilbudet fra Arendal Eiendom KF,om å kjøpe det gamle HV-Huset.

Til nå har det vært eid av Forsvarsbygg. 23.mai overtok vi nøklene til vårt nye klubbhus. Dette bygget vil bli ACC sitt nye samlingssted, og vil bli gjort tilgjengelig for alle våre medlemmer. Ungdom, PinkRiders, Veteraner, Senior og Idretten skaper sjanser.

Her kan vi samles før og etter trening. Samles for å se på Tour de France, eller bare en kopp kaffe og en god prat.

Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet med å sette bygget i stand, slik at det hurtigst mulig vil komme våre medlemmer til gode.
  • NYTT KLUBBHUS

HEREFOSS RUNDT 2023

Kjære sykkelvenn, da var Herefoss Rundt 2023 over for i år.

For en sykkelfest dette ble!

2023 versjonen inviterte på en ny løype, med start fra Sør-Amfi/Sam Eyde VGS og målgang ved Arendal misjonskirke. Avslutningen var i år plassert på toppen av Østenbuveien, noe som sikret en knalltøff avslutning.

Været var perfekt for sykkelritt i dag, temperaturen var god med akkurat passe motvind på vei tilbake. Det så også ut som at ACC hamburgerne falt i smak etter målgang. Store premier ble det også, levert av blant annet Sykkelsport og Arendal Optikk!

Herefoss Rundt hadde første start i 1979, men med opphold i 2020 (Covid-19) og 2022 ble dette nr. 43 i rekken. Løypen har hatt forskjellige start og målganger siden oppstart, men alle har vært rundt Herefoss.

Veteranene Roald Mamelund (ACC) og Nikolai Væding (ACC) har syklet alle 45 ganger siden 1979. Dette var tilrettelagt i vitners nærvær, da alle år teller. Målet er 50 ganger, som blir i 2028. Vi heier på dere!

Jeg vil sende en stor takk til alle våre samarbeidspartnere!
  • Gromstad Motor Stoa som lånte ut flotte Skoda EnyaqiV elbiler som masterbiler til puljene
  • MC-Marshalls, som fulgte hver pulje og hadde ansvar for å regulere trafikken
  • RoadSafty, som stilte med løypevakter og stasjonære vakter
  • Atletica treningssenter, som stilte med toalett og garderobe fasiliteter
  • May Elin Aulie, som tok flotte bilder av rittet
  • KnokeFive productions, som filmet rittet

Ellers vil jeg rettene stor takk til alle i ACC som støttet opp for at dette kunne gjennomføres, med alt stort som smått.

En ekstra stor takk til rittleder Kristian Stene, som nok en gang har levert et fantastisk sykkelritt. Utrolig gøy å få gode tilbakemeldinger fra mange fornøyde deltagere!

Vi gleder oss allerede til neste år!

I mellomtiden kan dere kose dere med bildene fra årets ritt ved å klikke her!

Mvh Sølve Strømsland,
Leder Arendal Cykleclub

  • HEREFOSS RUNDT 2023

VAKTHOLD UNDER SYKKELRITT

Norge fikk i 2016 ny forskrift om sykkelritt på vei. Forskriften har gitt sykkelritt på vei vesentlig bedre og nødvendige rammebetingelser, og gitt sporten mulighet til å utdanne egne vakter med reguleringsmyndighet.

Norges Cykleforbund har utarbeidet kurs for løypevakter og stasjonære vakter, samt organiserer mobile vaktkurs via ekstern leverandør. Løypevaktkurset kan i sin helhet tas via e-læring. Kurset for stasjonære vakter er todelt. Den ene delen kan tas som e-læring, mens den andre delen må foregå i klasserom. Kurset for mobile vakter organiseres som en kombinasjon av klasserom og praktiske øvelser med MC på bane.

For å kunne ta NCF sine kurs må det opprettes en bruker i Min Idrett. Trykk på "Ny bruker" dersom du ikke allerede har en brukerkonto.

  • VAKTHOLD UNDER SYKKELRITT